Hilsen fra instituttet – 17.06.2022

Hei Alle,

Mandag og tirsdag denne uken var det lærersamling, organisert og finansiert av bioCEED. Jeg var med og sitter igjen med mange inntrykk. Det kanskje viktigste er at det var veldig inspirerende å se så mange engasjerte kolleger som diskuterte vår undervisningsaktivitet. Og jeg oppfattet også at den faglig-pedagogiske kompetansen er veldig høy. Og at lysten på å dele erfaringer innen undervisning står langt framme hos alle. Det andre jeg virkelig skjønte er at det å få et fornuftig og riktig faglig innhold og samsvar, både vertikalt og horisontalt, i våre studieløp generelt er ganske utfordrende, fordi biovitenskapen er så kompleks. Og det er jo det som gjør det spesielt spennende og givende å arbeide med disse spørsmålene. Det er ikke ett enkelt svar som vi alle enes om at er riktig. Jeg ser virkelig fram til den videre prosessen. Og tusen takk til alle som var med og til bioCEED for organisering og gjennomføring. Veldig bra!

Nå har vi avhendet det aller meste av det arealet vi opprinnelig startet ut med til EIA. Dette betyr at vi må være ute av det avhendete arealet seinest den 2 desember i år (gitt 6 måneders oppsigelsestid). Hvis EIA finner eksterne leietagere som ønsker å komme inn i disse arealene før den tid er det selvsagt i BIO sin interesse å flytte ut før den tid fordi det vil bety at vi får redusert vår husleie tidligere. Per i dag vet vi ikke noe om tidsskjemaet i dette, men jeg håper vi har mer håndfast informasjon om dette like etter sommeren.

Tusen takk til alle som allerede er i gang med rydding, kasting og flytting. Nå er det bare noen dager igjen før sommerferien og vi kommer nok ikke i gang med de store flytteprosessene før det. Etter sommeren må vi ta tak i dette på full skala, og faggruppene får en viktig funksjon i planlegging og gjennomføring og selvsagt skal vi i administrasjonen bidra.

Kjære alle; dette har vært et svært utfordrende semester for oss alle. Den økonomiske situasjonen har virkelig tatt tak i oss med stillingsstopp, arealreduksjon, kraftig reduksjon i drift, spesielt på undervisningen, og på tampen nå så kom urovekkende nyheter fra forskingsrådet om kraftige innsparinger der. Oppi alt dette har vi holdt koken på BIO og jeg er imponert over hvordan vi har greid å holde motet og stå-på-viljen oppe og selvsagt at vi greier å levere så bra som vi gjør på undervisningen og forskningen, og vi har oppnådd mye. Det er viktig at vi oppi alt det utfordrende også feirer våre seire. Tusen takk for innsatsen dette semesteret. Vi skal være stolte av oss selv og vi kan snart ta sommerferie med god samvittighet.

Dette blir siste BIOnytt før sommeren (en gladnyhet på tampen: til høstsemesteret kommer BIOnytt ut hver uke). Jeg vil takke dere alle for glimrende innsats dette semesteret og jeg gleder meg til at vi skal ta fatt igjen på viktige oppgaver til høsten. Jeg ønsker dere alle en riktig god ferie og håper dere får mulighet til å slappe av i solen.

Hilsen Ørjan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *