Psykologisk støtte for ph.d. kandidater og unge forskere

Hei folkens

Jeg håper dere alle har hatt en fin sommer og er klare for høsten som er i anmarsj!

Som noen av dere vet, tilbyr UiB en psykologisk støttetjeneste til de rundt 1500 ph.d.-kandidatene og Young Scientists som jobber her. Dette er et tilbud som har vært under utvikling det siste året og vi i bedriftshelsetjenesten har laget gruppeintervensjoner for å nå så mange som mulig. Foreløpig har vi to typer tilbud: Forelesninger om psykologiske prosesser og veiledningsgrupper.

Forelesningene favner et bredt spekter av relevante emner fra vanlige psykologiske prosesser, mental helse til meditasjon. Vi vet at når livet er røft, tåler vi mer når vi vet hva og hvorfor ting skjer. Enten det er å glemme ting vi vanligvis husker, tro at vi ikke er gode nok eller noen av de andre mentale fenomenene som kan oppstå. Vi håper at disse forelesningene kan være interessante og nyttige. Det vil bli publiserte forelesninger på ansatt-kalenderen gjennom semesteret.

For å gjøre denne informasjonen mer tilgjengelig har vi også laget videoer som du finner på vår dedikerte side på MittUib [N.B. du må være logget på MittUiB for å få tilgang til innholdet på siden]. Vi håper at siden vår kan være en informasjonsbank som du kan bruke når du har tid og behov.

Vi tilbyr også psykologiske veiledningsgrupper. I disse små gruppene jobber vi med ​​problemstillinger fra arbeidet, enten følelsesmessig eller konkret. Tilbakemeldingene vi har fått så langt har vært svært positive. Vi starter opp fire nye grupper i September og Oktober. Blir dette også en suksess håper vi at vi kan starte flere grupper regelmessig. Påmelding til psykologveiledningsgrupper finner du i MittUib.

Til slutt, hvis du har en etablert gruppe som møtes regelmessig og ønsker at jeg kommer og tar en prat med dere om psykologiske emner eller lignende, ta gjerne kontakt med meg andreas.schei@uib.no.

Knall om du sprer ordet!

MittUib link: https://mitt.uib.no/courses/38478

 

Jeg håper du har strålende dag og alt godt til deg,

Andreas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *