Naturkrise mot klimakrise? Avveininger innen bærekraft – tirsdag 9. april i Realfagbygget 16.20 (lett servering fra 16.00)

Foto: Colourbox

Naturkrise mot klimakrise? Avveininger innen bærekraft

Å forstå det store bildet av bærekraft er en utfordrende oppgave. Mens løsninger på mange problemer virker åpenbare når de undersøkes isolert, innser vi med nærmere undersøkelse at det er spenninger mellom ulike bærekraftsmål. Professor Katja Enberg og professor Øyvind Fiksen, visedekan for UiBs havsatsing innleder til debatt.

Om møtet (holdes på norsk)

Å forstå det store bildet av bærekraft er en utfordrende oppgave. Mens løsninger på mange problemer virker åpenbare når de undersøkes isolert, innser vi med nærmere undersøkelse at det er spenninger mellom ulike bærekraftsmål. I verste fall står en bærekraftsløsning i veien for en annen, og tvinger oss til å eksplisitt vurdere bærekraftavveininger.

I dette møtet vil professor Katja Enberg, leder for Future Fisheries-prosjektet ved Institutt for biovitenskap, UiB, og professor Øyvind Fiksen, visedekan for UiBs havsatsing, diskutere slike bærekraftavveininger i norsk sammenheng, med et særlig fokus på sammenhengen mellom biologisk mangfold, matsystemer og matsikkerhet. Møtet vil ha en samtaleform, hvor korte innledende presentasjoner etterfølges av en dialog mellom innledere og publikum.

Det blir lett servering utenfor auditoriet fra kl. 16.00. 

Møtet er åpent for alle, og starter 16.30 tirsdag 9. april i Auditorium 2 i Realfagbygget, Allegaten 41.

Arrangører: NTVATekna Bergen og Academia Europaea Bergen.

 

Kristin Bakken

 

Senior Adviser

University of Bergen, Marine Strategic Area

http://www.uib.no/en/marine

 

Telephone

+47 98419420

 

Email

Kristin.bakken@uib.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *