CeSAM: Two important IPBES events with Anne Larigauderie events May 23!

Som mange av dere kanskje allerede er klar over, vil lederen for Naturpanelet (IPBES) Dr. Anne Larigauderie motta en æresdoktor ved Universitetet i Bergen 24. mai. CeSAM er glade og beæret over å ha bistått UiB med det vitenskapelige programmet rundt dette besøket. Anne vil være til stede i Bergen fra 22. – 25. mai, og det vil være flere muligheter til å høre, møte og samhandle med henne.

Først og fremst er det to svært interessante arrangementer 23. mai. Begge er åpne for publikum, og jeg håper mange av dere har mulighet til å delta! Vennligst informer og oppmuntrer også dine studenter og kolleger (og andre som kan være interessert). Begge vil være på engelsk.

 

Kunnskapsfrokost med leder av FNs naturpanel | Aktuelt | UiB

https://www.klimastiftelsen.no/arrangement/kunnskapsfrokost-med-leder-av-fns-naturpanel

08:30-9:30 Storsalen, UiB Læringsarena Nygårdsgaten 5

 

Dr. Anne Larigauderie har vært Naturpanelets leder siden 2014. Hun har i disse årene hatt en helt sentral rolle i å bygge opp og utvikle Naturpanelet som et globalt vitenskapspanel som sammenstiller kunnskap om naturen og naturens bidrag til mennesker, og som jobber for å styrke samspillet mellom forskning og politikk. Panelet har en tilsvarende rolle for kunnskap om natur som FNs klimapanel har for klima.

På kunnskapsfrokosten vil Larigauderie dele fra sin personlige historie, og delta i en panelsamtale om naturpanelets arbeid, og hvordan dette arbeidet påvirker dagens – og morgendagens beslutningstakere innen politikk, forvaltning og næringsliv.

Øvrige paneldeltakere:

  • Ragnhild Fresvik, konsernsjef, Eviny
  • Tore Furevik, direktør, Nansensenteret
  • Stina Ellevseth Oseland, klimadirektør, Bergen kommune
  • Katja Malmborg, postdoktor, Universitetet i Bergen

Moderator:

  • Lars-Henrik Paarup Michelsen, daglig leder, Norsk Klimastiftelse.

Det settes også av tid til spørsmål fra publikum. Frokost serveres fra 08:00, påmelding ønskes (se lenke), arrangementet vil foregå på engelsk og er åpent for alle!

 

IPBES: Et tiår ved veiskillet for biodiversitetsvitenskap for bedre politikk og handling | Aktuelt | UiB

13:00 – 14:00 Storsalen, UiB Læringsarena Nygårdsgaten 5

I denne forelesningen vil Dr. Larigauderie reflektere over utviklingen av IPBES, med fokus på panelets økende innflytelse i det globale vitenskapspolitiske landskapet. Hun vil også diskutere IPBES’ innvirkning på vitenskap og forskere, på internasjonal politikk, og på gjennomføringen av tiltak for natur og naturens bidrag til mennesker.

Det settes også av tid til spørsmål fra publikum. Påmelding ønskes (se lenke), arrangementet vil foregå på engelsk og er åpent for alle!

 

Vi oppfordrer alle som er interessert i natur, naturkrise, og samfunnsutvikling til å benytte seg av denne muligheten, og oppmuntre studenter og andre til å gjøre det samme. Jeg er sikker på at dette vil være veldig interessant på flere plan, og det er også en mulighet til å bidra til at Anne føler seg velkommen i Bergen, og til at UiB og verden rundt oss (!)innser at bærekraftig områdeforvaltning er nøkkelen til den omstillingen samfunnet vårt så sårt trenger og ønsker oss!

 

Med vennlig hilsen,

Vigdis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *