Ocean TuniCell AS får Bergen kommunes etablererpris for 2022

VINNERE: Selskapet Ocean TuniCell i Blomsterdalen er årets vinner av Bergen kommunes etablererpris. Fra venstre forskningsdirektør Eric Thompson, forretningsutvikler Maria Kalkvik og administrerende direktør Christofer Troedsson. Bilde: Ola Henning Målsnes / bergen.kommune.no

Norwegian language only

Under innovasjonsfestivalen OPP tirsdag 20. september 2022 ble selskapet Ocean TuniCell AS med professor Eric Thompson på laget tildelt Bergen kommunes etablererpris for 2022. Selskapet Ocean TuniCell AS ble etablert i 2018, men springer ut av mangeårig forskning knyttet til det marinbiologiske/biomedisinske miljøet i Bergen – se bl.a. denne artikkelen fra 2013. Forretningskonseptet bygger på oppdrett av sekkedyr/tunikater for produksjon av cellulose til medisinske formål.

Vi gratulerer Eric, Christof og resten av Ocean TuniCell med prisen og med langsiktig og målrettet arbeid tuftet på forskning av høy kvalitet.  Les mer om tildelingen og selskapet i Bergen kommunes artikkel om saken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *