Hilsen fra instituttet 11.11.2022

Foto: privat

Hei!

Denne uken kommer en oppdatering fra oss teknikere ved BIO. Mange av oss er for tiden travelt opptatt med flytting av laboratorier. Det er ingen enkel prosess! Det er mye som skal gjøres og mye å ta stilling til. Hvordan ønsker vi å utforme de nye laboratoriene? Hvordan skal de nye arbeidsprosessene bli? Hva gjør vi med alle prøver som har hopet seg opp i skap, kjøleskap og frysere? Hvem eier dem, hva kan kastes og hva må vi beholde? Eller hva med alt utstyret vi ikke trenger lenger? Ofte er det kostbare instrumenter og gjerne fullt brukbare også. Å bare kaste er lite miljøvennlig så vi forsøker gjerne å finne nye eiere internt på BIO eller utenfor. Noe har vi kanskje ikke plass til på laboratoriene, men ønsker å lagre for senere bruk. Hva da med lagerplass, det koster jo også penger.

I tillegg til flytteprosessen så skal hjulene holdes i gang på andre fronter også. Undervisningen må gå som normalt, varer må bestilles, instrumenter må driftes, analyser må utføres, HMS arbeidet kan vi ikke glemme heller. Det er ikke lett å strekke til på alle fronter alltid og av og til blir vi nok litt frustrerte. Heldigvis har BIO en flott teknikerstab som er flinke til å samarbeide. Vi hjelper hverandre og søker etter på gode løsninger på tvers av faggruppene. Teknikerforum er som alltid en fin arena for å utveksle erfaring, diskutere problemer og finne løsninger.

Som sagt, mye som skal gjøres og mye å ta stilling til. En oppfordring til alle på BIO blir derfor: Hjelp til der det trengs, rydd alt du kan av gamle prøver og gammelt utstyr, og vet du om noen som kan ha bruk for noe av det vi ikke trenger lenger så tips oss.

Ønsker dere alle en strålende helg!

Hilde

*****

Hilde Rief Armo

Teknikerrepresentant i ledergruppen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *