Økonomioppdatering 27.01.2023

Foto/ill: Colourbox

Gratulerer med et godt gjennomført 2022!

Kjære kolleger.  Gjennom 2022 har vi jobbet hardt med økonomiske tiltak på ulike fronter, deriblant areal, og det har hatt en betydelig effekt. Takk for en solid innsats til alle sammen for at vi har klart å stoppe økningen i underskuddet vårt.

Det økonomiske resultatet for 2022 var som nevnt i forrige bionytt, bedre enn forventet. Vi endte opp med et akkumulert underskudd på 46,8 millioner, som er en økning på 2,3 millioner fra året før.  Det høres kanskje rart ut å gratulere med en økning i underskudd, men sannheten er at da vi lagde budsjettet for 2022 for ett år siden, så det ut til økningen i underskuddet skulle bli langt verre.

Vi har sett på hva som er årsaken bak det gode resultatet. Lønnskostnadene har blitt større enn opprinnelig planlagt, og det har en del driftskostnader og undervisningskostnader også. Vi har også hatt noen tap knyttet til avsluttede BOA [eksternt finansierte]-prosjekter.

Men vi har klart å redusere kostnaden for uavviklet ferie. Og vi har en all time high BOA-aktivitet på nesten 130 millioner! Sist gang vi hadde en rekord var i 2020 og da klarte vi 120 millioner. I år har vi økt aktiviteten vår til 129,4 millioner, mot 101 millioner i 2021. Gratulerer! Det er en formidabel innsats! Og med høyere BOA-aktivitet, kommer mer BOA-inntekter enn vi så for oss. Og det har en positiv effekt på bunnlinjen.

Vi skal være utrolig fornøyd med innsatsen vår i 2022, og det viser at vi har økonomiske muskler til å stoppe og snu den negative økonomiske trenden. Det er ennå litt tidlig å finne frem lauvbærbladene, for vi har fremdeles en vei å gå foran oss for å hente inn underskuddet. I de neste to ukene skal Kristina Havås Hanson instituttets controller, og jeg arbeide med et forslag til budsjett 2023. Og da er det et godt utgangspunkt at det vi tar med oss fra 2022 er mindre enn antatt. To be continued!

God helg,

Hilsen Julie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *