Viktige endringer i Forskningsrådets søknadsbehandling

Kunnskapsdepartementet har bedt Forskningsrådet om å redusere antall søknader og innføre tiltak som begrenser ressursbruken hos søkerne og i Forskningsrådet. Målet er 25 % innvilgelse, og nå innføres det to viktige hovedtiltak for FRIPRO.

  • NFR erstatter årlig søknadsfrist med løpende søknadsbehandling og ett års karenstid.
  • NFR innfører karantenetid for søknader som får karakterer under gitte grenser, slik at disse må vente ett eller to år til før de kan søke igjen. Karakterkravet for å unngå karantene vil være lavere for utlysningen Forskerprosjekt for unge talenter enn for utlysningen Forskerprosjekt for fornyelse.

 

Les mer om endringene :

https://www.forskningsradet.no/nyheter/2023/viktige-endringer-i-forskningsradets-soknadsbehandling/?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=Forskningspolitikk&utm_term=Forskningsorganisasjoner&utm_content=Annet-ikke%20kategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *