Ny parkeringsleverandør ved UiB

Car parking sign illustration on white background.  Foto/ill: Colourbox

Til ansatte og studenter ved UiB.

Fra 01.09.23 har UiB inngått avtale om parkering med Park Nordic. De første ukene har vi brukt til å få testet ut og korrigere løsningene og nå ser det ut til at det skal være klart for registrering.

Ansatte og studenter som ønsker å parkere på UiBs frie plasser for ansatte/studenter må registrere seg i appen Park Nordic. Etter man har registrert seg må man aktivere en parkeringsavtale for UiB parkering, man identifiseres ved sitt Feide-brukernavn (NB! det er ikke mailadressen, men brukernavnet som skal brukes – eksempel: adbhj – fe045 – gjes345).

Det er to valg for UiB parkeringstillatelse:

 1. UiB –Ansatt og student – i tillegg til å ha en slik aktiv parkeringsavtale i appen må man gå inn i appen og betale hver gang man parkerer.
  Man kan ved betaling velge løpende parkering eller et tidsintervall. Løpende parkering utløper automatisk ved midnatt om det ikke stanses tidligere. Prisen er 10,- per time og maks 60,- per dag. Denne satsen gjelder uansett type kjøretøy.
  EL-biler på ladeplasser må i tillegg betale for det faktiske forbruket av kWh strøm til kr. 4,- per kWh – dette gjelder på ladestolper med ny teknologi – alle ladestolper vil fortløpende bli skiftet til ny teknologi ila. høsten 2023. EL-biler på ladeplasser må alltid stå tilkoblet ladestasjon.
 2. UiB – Månedsparkering Ansatt og student – dette er et løpende abonnement på månedsparkering som gjelder alle frie plasser på UiB. Det fornyes automatisk til det sies opp – man trenger ikke foreta seg noe når man parkerer.
  Det belastes umiddelbart for inneværende måned når man inngår avtalen (prisen første måned tilpasses når i måneden man inngår abonnementet – deretter trekkes månedsprisen på 1200,- den 1. i hver måned)
  Oppsigelsestiden er ut den måneden det sies opp + påfølgende måned.

Når man går inn i appen Park Nordic skal man på inngangssiden alltid se hvilke aktive parkeringsavtaler man har – hvis du ikke ser en aktiv avtale for UiB på inngangssiden har du ikke en gyldig parkeringsavtale for å benytte de frie plassene på UiB.
Det kan ilegges kontrollavgift dersom man ikke har en aktiv parkeringsavtale – det hjelper ikke om man har betalt for parkering dersom man ikke har en aktiv parkeringsavtale. Det er en aktiv parkeringsavtale for UiB parkering som gir deg rett til å parkere på UiBs frie plasser for ansatte/studenter.

Registrering uten smarttelefon/norsk mobilnummer.

For ansatte/studenter som ikke har smarttelefon eller har utenlandsk mobilnummer finnes det en løsning for registrering på nett. Disse må gå inn på parknordic.no for å kjøpe dagparkering eller månedsabonnement. Man må velge et parkeringsområde på UiB ved bestilling, men tillatelsen gjelder uansett for alle UiBs frie plasser for ansatt/student.

Mer info og veiledning finnes på Ansattsidene om parkering.

Reserverte parkeringsplasser for enheter

Det finnes noen få reserverte parkeringsplasser på UiB. De som skal benytte reserverte parkeringsplasser må få registreringsnummeret sitt hvitelistet av den enhet som disponerer den reserverte plassen. Ansatte/ studenter må betale i appen også for parkering på reserverte plasser – på samme måte som for de frie plassene.

Registreringsnummer som var hvitelistet i det tidligere parkeringssystemet er overført til nytt system.

Andre reserverte plasser:

 • HC – parkering for bevegelseshemmede (HC-plasser) – krever aktiv parkeringstillatelse + HC-bevis fra kommunen. Det betales ikke for parkering på HC-plasser, med unntak for parkeringsområder med kameralesing (ila. høsten 2023 vil det gjelde Årstadveien 21 og Allegaten 55).
 • MC – MC/moped skal plasseres i oppmerkede felt, ikke plasseres andre steder rundt byggene. Det kreves ikke egen parkeringstillatelse for MC og det er gratis parkering.
 • Tjenestebiler – det er avsatt parkeringsplasser for tjenestebiler ved UiB. Det er kun tjenestebiler merket med UiBs logo eller riksvåpenet som kan benytte disse plassene. Det er Eiendomsavdelingen som hvitelister disse registreringsnumrene – tidligere hvitelistinger er overført fra det tidligere parkeringssystemet.
 • Servicebiler – det er avsatt noen få plasser som firma som utfører oppdrag for UiB kan benytte med særskilt tillatelse. Det er Eiendomsavdelingens driftsområder som hvitelister for disse plassene.

Kameraparkering

 • Årstadveien 19, garasje – pasientparkering
  I garasjeanlegget i Årstadveien 19 er det kameralesing av kjøretøyet for pasienter. Løsningen for ansatte og studenter som parkerer på frie plasser på plan U2 er ikke klar, og ansatte og studenter må derfor inntil videre betale pasientsats. Det er midlertidig satt en maks dagspris på 60,- inkl. gebyrer for parkering i garasjeanlegget inntil løsningen er på plass. Ansatte og studenter må inntil videre ha en aktiv parkeringsavtale «UiB –Ansatt og student» i Park Nordic appen, men betaling må skje gjennom appen EasyPark (en generell app for parkering som benyttes av mange parkeringsselskaper). Det anbefales å ha aktivert kameralesing i EasyPark appen slik at betaling registreres automatisk – når man har en aktiv parkeringsavtale for UiB i appen kan man da kjøre inn og ut av garasjen uten å gjøre noe mer. Hvis man ikke ønsker å aktivere kameralesing vil man måtte betale på automaten hver gang før man skal kjøre ut av garasjeanlegget. Det påløper et gebyr ved betaling via Easypark – makssatsen for parkering er tilpasset gebyret som påløper ved aktiv kameralesing slik at det skal bli 60,- totalt inkl. gebyret.
 • Årstadveien 21 og Allégaten 55
  På parkeringsområdene ved Årstadveien 21 og Allégaten 55 vil det bli kameralesing av kjøretøyet i løpet av høsten 2023. Inntil videre er det vanlig parkeringsordning for frie plasser med betaling i appen enten per gang eller ved kjøp av månedsabonnement. Det vil bli tydelig informert ved innkjøring til plassene, samt på Ansattsidene, i PåHøyden, i UiBhjelp før kameralesing starter opp.

Utfyllende informasjon om parkering, samt steg for steg veiledninger er tilgjengelig på Ansattsidene – Parkering på UiB

Parkeringskontroll

Park Nordic har startet parkeringskontroll på UiBs parkeringsområder – foreløpig føres statistikk på hvor mange som mangler aktiv parkeringsavtale og/eller betaling.

Det vil bli innfør ordinær parkeringskontroll fra mandag 25.september.

 

Med vennlig hilsen

Eiendomsavdelingen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *