Holmeryddingsdagen 14.9.2023

Holmerydding 18.09.2023. Foto: Katja Enberg

Forrige torsdag (14,09) dro nesten 50 flotte folk fra BIO til Marinbiologisk stasjon på Espeland. Der ble alle satt til å jobbe med å plukke plast og kutte ned uønsket vegetasjon, med stor innsats fra alle deltakere fikk vi rensket og ryddet opp to holmer, og gjort dem klare for hekkesesong.

Resultatene av arbeidet kommer til våren da hekkesesongen begynner på ny, men våre venner på marinbiologisk stasjon har stor tro på at dette kommer til å ha betydelig effekt på mengden fugler som hekker i området.

Tusen takk til alle som var med og gjorde denne ekskursjonen suksessfull og takk for en flott middag deretter!

Holmerydding 14.09.2023. God gang på bålet! Foto: Katja Enberg

I løpet av dagen ble det til og med plass til noen interessante fugleobservasjoner.  Sandloen (Charadrius hiaticula) er etter det vi forstår en litt sjelden gjest på denne kanten av Bergen, og lappspoven (Limosa lapponica) er sjelden å se i Bergensområdet overhodet.

Holmerydding 14.09.2023. Lappspoven er en sjelden gjest i Bergen! Foto: Katja Enberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *