Støy og eksos fra båt på Marineholmen

Hei alle sammen,

UiB har leid ut kaiplass til Boston og båten «Ren havn», et firma som er leid inn av Bergen kommune for å arbeide med utbedringsarbeidet med Store Lungegårdsvannet.

Opprinnelig utleieperiode og planlagt arbeid er i perioden oktober til vår 2024. Siden de startet med arbeidet denne uken, har det kommet mange klager til meg fra kolleger på BIO på både støy og eksos. Det er også logget flere HMS-avvik.

Jeg har tatt kontakt med EIA om problemene vi opplever, og de har sendt klage til Boston på både eksos og støy. EIA har også utført støymålinger i Thormøhlensgate 55, og det viser verdier som er over tillate grenser for støy. På fredag etter lunsj kommer også UIBs bedriftshelsetjeneste til området for å utføre ytterligere støymålinger, tillegg til at EIA vil ta flere målinger.

Jeg opplever at EIA tar saken høyst alvorlig, og holder oss oppdatert. Basert på klagen har Boston endret retning på eksosrørene for å lede eksosen bort fra byggene, som ifølge tilbakemeldinger har bedret situasjonen noe. Jeg venter på tilbakemelding om veien videre etter fredagens støymålinger, slik at vi finner en løsning på støyen.

Jeg vet at støyen er utfordrende, og oppfordrer alle til å prøve å skjerme seg for støy, der det er mulig. Ta pauser og bruk møterom andre steder på byggene for å komme deg unna støy.

Hilsen Julie

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *