Milliardsatsing på kunstig intelligens – KI for tillit og bærekraft

Milliardsatsing på kunstig intelligens – KI for tillit og bærekraft.  Brev fra UiB, Forsknings- og innovasjonsavdelingen

Regjeringen kunngjorde i pressemelding 7. september i år1 at forskningsinnsatsen på kunstig intelligens skal økes med minst en milliard kroner de neste fem årene. Forskningssatsingen vil ha tre hovedspor, oppsummert som 1) Samfunnskonsekvenser, 2) Teknologiutvikling, 3) Innovasjon.

UiB ved Forsknings- og innovasjonsavdelingen har sendt ut vedlagte brev (se lenke øverst i saken) til sine fakulteter og institutter, der det redegjøres for satsingen og for UiBs planer for å mobilisere fagmiljøene mot denne satsinger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *