Hilsen fra instituttet – 9.5.2024

Foto:
Melanie Burford, Silvereye Pictures

Dette har vært en fantastisk uke. Våren er kommet for fullt og gradestokken har krøpet over 20 grader!
I molekylærbiologi gruppen har det skjedd masse denne uken. Thomas Stevenson disputerte på tirsdag. Under veiledning av Sushma Grellscheid og Kari Fladmark, har han studert hvordan noen mikroskopiske organeller i cellene, såkalte stressgranuler, fungerer og hvordan de kan ha innvirkning på sykdom, som f.eks. nevrodegenerative lidelser i mennesker. Gratulerer så masse Thomas for flott jobb! Denne uken har også de nye masterstudentene våre fått presentert masterprosjekter, og første års bachelor studenter har hatt infomøte, med informasjon om videre studier og de har fått innblikk i de obligatoriske emnene de skal ha neste semester.

Til høsten skal vi starte opp to nye kurs: Teknikker, modellsystem og aktuelle forskningstemaer i molekylærbiologi (https://www4.uib.no/en/courses/MOL220) og Nervesystemet sin molekylærbiologi (https://www4.uib.no/emner/MOL214). Dette gleder vi oss til og håper at mange studenter vil velge disse emnene.

For masterstudentene som begynte i august, nærmer det seg innlevering. Stå på i innspurten, det er kjekt å se så masse bra arbeid som er blitt gjort! Og til alle dere andre som også gjøre en strålende jobb; stå på videre, i mai kommer mange velfortjente fridager 🙂

Gyri

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *