I DAG! BIOCENTRICS – filmvisning og samtale i samarbeid med BIFF

Filmvisning og samtale i regi av Biff i dag:

Sammen med økolog Vigdis Vandvik og filosof Espen Gamlund skal vi filosofere over det grunnleggende forholdet mellom mennesker, natur og teknologi, og blant annet drøfte følgende spørsmål: Hva er natursyn, og hvor viktig er natursynet egentlig for hvordan vi behandler naturen?

Les mer om arrangementet her 

Filmomtale og visningtider (biff.no)

Fra filmomtalen på biff.no:

Den største designeren av alle er naturen selv

I dagligtalen er begreper som design og ingeniørkunst synonymt med menneskelig aktivitet, men det finnes en designer og ingeniør som både er mer produktiv, erfaren og genial enn noe menneske – nemlig naturen selv. Dokumentarfilmen BIOCENTRICS handler om det som kalles biomimikk, et transdisiplinært fagfelt der naturens designpremisser guider den teknologiske utviklingen. Filmskaperne Fernanda Heinz Figueiredo og Ataliba Benaim har fulgt den amerikanske biologen Janine Benyus på reise verden rundt for å møte mennesker som på ulike måter lar seg inspirere av naturen. Blant annet får vi høre hvordan den japanske ingeniøren og fuglekikkeren Eiji Nakatsu lot seg inspirere av nebb da han redesignet hurtigtoget Shinkansen. I likhet med Benyus mener han at vi må begynne å lære av naturen istedenfor å tenke at vi skal dominere og utnytte den. BIOCENTRICS er en fascinerende film som åpner døren til en helt ny måte å tenke teknologi og innovasjon på.

Natursyn og biomimikk – en samtale om BIOCENTRICS Fredag 20. oktober 16:30 (etter visning 14:30) | Kulturhuset | Gratis, åpent for alle Sammen med økolog Vigdis Vandvik og filosof Espen Gamlund skal vi filosofere over det grunnleggende forholdet mellom mennesker, natur og teknologi, og blant annet drøfte følgende spørsmål: Hva er natursyn, og hvor viktig er natursynet egentlig for hvordan vi behandler naturen? Er et endret natursyn en vei ut av miljøkrisen og naturkrisen vi står ovenfor? Kan man lære av og kopiere naturen, uten å utnytte den? Og hvilken plass har vi mennesker i naturen i dag? – Vigdis Vandvik, professor i biologi ved Universitetet i Bergen – Espen Gamlund, professor i filosofi ved Universitetet i Bergen – Ordstyrer er Eirik Joakim Tranvåg, seniorrådgiver i Bioteknologirådet Samtalen holdes på norsk. I samarbeid med Bioteknologirådet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *