Til orientering:
7. juni 2022 publiserte Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) en nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold. Vurderingen er gjort på oppdrag fra Mattilsynet.
Hovedbudskap:
Helsefordelene av å øke inntaket av fisk til to – tre måltider i uken, oppveier risikoen for negative helseeffekter av å få i seg miljøgifter fra fisk. Det gjelder for alle aldersgrupper.
Her er omtale av rapporten.
Her er rapporten i PDF.
Talsperson er Lene Frost Andersen. Hun treffes på telefon 473 65 594. Ta gjerne kontakt med henne hvis du har spørsmål til nytte- og risikovurderingen.
Vennlig hilsen
Ingrid Margaretha Høie
Kommunikasjon
Vitenskapskomiteen for mat og miljø
Telefon: 21 62 28 09. Mobil: 97 02 16 58
E-post: ingrid.hoie@vkm.no
Postadresse: Pb 222 Skøyen, 0213 Oslo
Besøksadresse: Sandakerveien 24 C, bygg D, inngang D11 (første etasje), Myrens verksted, 0473 Oslo
Internett: www.vkm.no