Nytte og risikovurdering av fisk i norsk kosthold

Foto: VKM

Til orientering:
7. juni 2022 publiserte Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) en nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold. Vurderingen er gjort på oppdrag fra Mattilsynet.

Hovedbudskap:

Helsefordelene av å øke inntaket av fisk til to – tre måltider i uken, oppveier risikoen for negative helseeffekter av å få i seg miljøgifter fra fisk. Det gjelder for alle aldersgrupper.

Her er omtale av rapporten.

Her er rapporten i PDF.

Talsperson er Lene Frost Andersen. Hun treffes på telefon 473 65 594. Ta gjerne kontakt med henne hvis du har spørsmål til nytte- og risikovurderingen.

 

Vennlig hilsen

 

Ingrid Margaretha Høie

Kommunikasjon

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

 

Telefon: 21 62 28 09. Mobil: 97 02 16 58

E-post: ingrid.hoie@vkm.no

Postadresse: Pb 222 Skøyen, 0213 Oslo

Besøksadresse: Sandakerveien 24 C, bygg D, inngang D11 (første etasje), Myrens verksted, 0473 Oslo

Internett: www.vkm.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *