Dorinde Kleinegris fra NORCE og BIO på tech-toppliste

Foto: abelia.no

Tekst – Abelia/Arne Inge Solgard/(BIO)

I dag lanserte Abelia og ODA-nettverk listen med Norges 50 fremste tech-kvinner 2024. En liste som har som overordnet mål å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse.

Listen med Norges 50 fremste tech-kvinner 2024

På listen finner man alt fra forskere til utviklere og gründere som alle har til felles å være rollemodeller og sentrale personer innenfor sine fagfelt, og blant navnene var altså Dorinde Klenegris som har hovedstilling ved NORCE og 20% førsteamanuensisstilling ved BIO.  Vi gratulerer så mye!

 Avgjørende kompetanse

 

– Det brede spekteret av yrker, bransjer og sektorer forteller at listen representerer noe mer enn et tiltrengt mangfold i en mannsdominert bransje. Teknologi er nemlig sektorovergripende og selve nøkkelen for at vi skal lykkes med omstillingen av Norge, sier juryleder og adm.dir. i Abelia Øystein Søreide.

En rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse viser at Norge kommer til å trenge 40 000 med ikt-utdanning innen 2030.

Rollemodeller

 

Listen Norges 50 fremste tech-kvinner skal være med å fremme rollemodeller som inspirerer andre til å velge teknologi som yrkesretning.

 

– Selv om listen viser til flere dyktige personer som setter tydelige avtrykk gjennom jobben de gjør, har vi for få kvinnelige teknologer i Norge. Vi trenger rollemodeller som viser vei for andre, og det er nettopp dem vi feirer i dag, sier Søreide.

 

Juryen har lagt vekt på følgende i sin utvelgelse av listen: 

  • teknologiforståelse
  • konkrete bidrag og prestasjoner
  • motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *