Rapport fra Det internasjonale naturpanelet – Ville arter er avgjørende for en bærekraftig utvikling

BÆREKRAFT GJENNOM VILLE ARTER: En ny rapport peker på at en bærekraftig utnyttelse av ville arter er nøkkelen til en bærekraftig fremtid. Fisk og skalldyr er verdens største kilde for animalske proteiner.
Foto/ill.:
Daniel Lee, Unsplash

– Bærekraftig utnyttelse av ville arter er en nøkkelforutsetning for å kunne oppnå bærekraftsmålene, sier UiB-professor Jeppe Kolding. Han er en av 87 internasjonale eksperter bak en rapport fra Det internasjonale naturpanelet (IPBES).

Ville arter utgjør halvparten av verdens mat fra havet, en stor del av tømmer og brensel, og er også en hovedkilde for proteiner, fiber og medisiner for samfunn i hele verden.  Skal verden nå bærekraftsmålene må vi bruke ville arter på en bærekraftig måte, konkluderer rapporten Sustainable Use of Wild Species Assessment som blir presentert av det globale vitenskapspanelet Naturpanelet (IPBES).

Les mer i UiBs nyhetssak om rapporten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *