Vederlagsmidler for nyskrevet eller oversatt faglitteratur – søknadsfrist 31. mai

Har du fått utgitt en faglitterær tekst som du har skrevet eller oversatt de siste tre årene? Da kan du ha penger til gode!

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) forvalter en ordning vi kaller rettighetsvederlag, som ble utlyst i april. Nå etterlyser vi forfattere og oversettere som kan ha krav på penger.

Dette dreier seg om tekster som artikler og bøker som er utgitt på en slik måte at de kan generere vederlag til NFFO gjennom kollektive forvaltningsorganisasjoner, som Kopinor og Norwaco. Det vil si at tekster utgitt under frie lisenser (Open Access), ikke vil kvalifisere til å motta kompensasjon.

Men vi har grunn til å tro at det er flere hos dere som likevel kan ha krav på vederlag gjennom denne ordningen, for tekster som er publisert i 2021, 2022 og 2023.

Minimumsutbetaling per opphaver per år er 1000 kroner. Maksutbetaling per opphaver per år et begrenset oppad til 30 000 kroner. Du kan gjøres krav for flere utgivelser samtidig. Du må ikke være medlem av NFFO for å fremme ditt krav.

Og les gjerne om erfaringene til biologiprofessor Anne Svedrup-Thygeson<https://nffo.no/aktuelt/home/nyheter/gjor-som-anne-sok-om-vederlag-og-fa-penger> ved NMBU, og litteraturprofessor og instituttleder Lars August Fodstad<https://nffo.no/aktuelt/home/nyheter/lars-august-fikk-18-000-kroner-ekstra-for-utgitt-bok> ved NTNU, da de fikk sine krav gjennom i ordningen i fjor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *